Resepi Homestyle Ikan Goreng
BAHAN-BAHAN:
1 ekor ikan kerapu
50 gm tauge
10 gm halia (hiris halus)
10 gm cili padi (hiris halus)
10 gm cili merah (hiris halus)
10 gm bawang besar (hiris halus)
10 gm taucu (hiris halus)
CARA MENYEDIAKAN:
1. Ikan kerapu dibelah di kedua-dua bahagian, potong bahagian isi sekeping demi sekeping.
2. Kemudian goreng sehingga kekuningan. Angkat dan ketepikan.
3. Tumiskan pula halia, cili padi, cili merah, bawang besar dan taucu sehingga wangi.
4. Selepas itu, masukkan tauge dan isi ikan. Gaul rata.
Homestyle Ikan Goreng
Foto : Fatah Sulaiman
Resipi : Restoran Zenith Blok B, 3-LG-1, Megan Salak Park, Taman Desa Petaling, Kuala Lumpur. Tel : 03-90563668 atau 012-9206983
Sumber: Saji
BAHAN-BAHAN:
1 ekor ikan kerapu
50 gm tauge
10 gm halia (hiris halus)
10 gm cili padi (hiris halus)
10 gm cili merah (hiris halus)
10 gm bawang besar (hiris halus)
10 gm taucu (hiris halus)
CARA MENYEDIAKAN:
1. Ikan kerapu dibelah di kedua-dua bahagian, potong bahagian isi sekeping demi sekeping.
2. Kemudian goreng sehingga kekuningan. Angkat dan ketepikan.
3. Tumiskan pula halia, cili padi, cili merah, bawang besar dan taucu sehingga wangi.
4. Selepas itu, masukkan tauge dan isi ikan. Gaul rata.
Homestyle Ikan Goreng
Foto : Fatah Sulaiman
Resipi : Restoran Zenith Blok B, 3-LG-1, Megan Salak Park, Taman Desa Petaling, Kuala Lumpur. Tel : 03-90563668 atau 012-9206983
Sumber: Saji
Tag :
Resepi
0 Komentar untuk "Resepi Homestyle Ikan Goreng"